Pa vag mot Dodoma!

Sa har resan pa vag mog Dodoma, pa vag mot Ulf, pa vag mot en massajby, pa vag mot flingor och mjolk pa MAF, pa vag mot en pool och pa vag mot en helg med Ellen, Emma och Lina borjat!
Det ska verkligen bli grymt, men vi inser att vi REDAN saknar Aya och alla underbara elever.
Nar vi lamnade Aya for mer an en manads resa i december var det med gladje och lattnad att fa komma ifran platsen som Gud glomde.
Nu ar det verkligen svart (vi ska borta en helg liksom! Men anda...) och det ger oss en liten svag forsmak av hur det ska bli att lamna Aya, kanske for gott, i april.

Som ni forstar har vi verkligen kommit in i det nu, lart kanna eleverna, dragit igang sanggrupp, extraundervisning.. Vara dagar pa Aya ar helt fullpackade numera, och vi njuter i fulla drag.

I december kunde vi aldrig dromma om att det skulle bli sarskilt tufft att lamna Aya, men nu... Haromdagen nar vi var ute och gick och pratade om hur mycket vi trivs nu sa Sofia "Tank att vi egentligen skulle kunna hoppa av skolan, stanna kvar har och borja jobba som engelsklarare pa Aya" precis nar vi kom ut till en helt sjuk Afrikautsikt: berg och haftiga trad sa langt man kunde se. Det blev nastan ett laskigt ogonblick...

Fast anda, att lamna alla ER i Sverige, filmjolk och kottbullar kanns sjukt frammande.
Slutsats: Vi ska verkligen ta vara pa Afrika den tid vi har har, men oj vad vi ska uppskatta Sverige den tid vi ar i Sverige :)

Nu maste vi springa till bussen!

Kommentarer
Postat av: Kristin Lundgren

Känner igen den där känslan av att vara helt FÖRÄLSKAD i Afrika och livet där. Så mycket glädje, kärlek och tacksamhet som lyser igenom allt det tuffa och svåra. Men vi är MÅNGA som väntar på er här hemma! Var så säkra;) Hoppas ni får en riktigt bra helg i Dodoma! Kul att träffa de andra tjejerna också! Massa kramar

2009-03-06 @ 17:38:47
Postat av: Jonna

Hej tjejer,

Tack för vykorten ni har skickat till kyrkan. Jag hade ingen aning om att de fanns förrän Moa frågade om vi hade läst Pandans kort för scouterna. I onsdags läste jag kortet för scouterna och de frågade när ni skulle komma hem, vad ni gjorde på en skola i Afrika och om ni skulle stanna hemma i Skärblacka när ni kommer hem igen. De blev besvikna när jag sa att ni skulle tillbaka till Skåne. På söndag ska ett gäng SMU-ledare från Skärblacka, Finspång och Norrköping åka till BodaBorg. Sussi, Angelica, Moa, jag och Andreas har anmält oss som ett lag men tyvärr måste vi nog dela på oss och vara sociala med de andra ledarna. Det blir nog bra till slut men det blir lite mer tävling om man kör med folk man känner. Jag måste säga att det var enormt modigt av er att stå upp för eleverna som skulle bli agade, helt sjukt att det ses som normalt att slå en annan människa. Ni tillhör nog elevernas favoritlärare.

Ha det bra och akta er för de farliga djuren!

Kramar Jonna

2009-03-07 @ 01:04:50
Postat av: Linnea

tjoho brudar. tänker påer ochsaknar er.



kärlek <3

2009-03-07 @ 02:22:28
Postat av: Gustaf

hallå där!

Det låter som har det ganska bra i afrika . Det är bra det!! Njut på....

Kram

2009-03-08 @ 17:11:02
Postat av: Ann-Christin

Hej på er!

Nu har jag hört att ni kom fram lyckligt och väl till Dodoma /genom SMS från dig Klara till din oroliga mamma i natt/ Hoppas ni haft det bra där.

Tänk att ni börjar fundera på att komma hem alla fall. Tur för oss här hemma att ni kommer snart.

Sköt om er.

Kramar från Ann-Christin

2009-03-08 @ 22:07:58
URL: http://klaraochsofiaitanzania

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0