Veckans...

Tabbe: gar till Sofia och Klara som efter vissa schemaandringar inte hade riktigt full koll nar de glatt gick in i Form 2 B och delade ut alla namnskyltar och var helt redo att borja undervisa, nar de inser att det ar Form 2 A de ska ha... Fnissandes var det bara att packa ihop alla namnskyltar igen, beratta for eleverna om var tabbe och smita ut till nasta klassrum. Kul att man kan gladja nagon med ett fett skratt!

Vision: Nu ar det bestamt att Dodoma stift ska ha sitt supermote nar de ska byta biskop m.m. pa Aya. Det innebar att eleverna far lov en vecka och skolans tas over av en massa kyrkfolk. Vi borjade genast tanka pa vad vi ska sysselsatta oss med da... Efter en rundvandring pa skolan kande vi att det verkligen ar dags att piffa till vissa utrymmen. Klassrummen ar galet sunkiga, killarnas dormitory ser ut som en gaskammare och det mesta skulle helt enkelt kunna livas upp med lite (mycket!) farg. Var forhoppning ar att kunna piffa upp skolan lite under den veckan som eleverna ar borta... Ar du sugen pa att sponsra farg eller kanner nagon som garna vill? Ring eller maila oss!

Lat: Forra gangen i Kondoa gjorde vi slag i saken och gick och kopte oss tva kassettband (forsta gangen i vara liv!) med P-square. Nu har alltsa Victors favoritlat "Zaidi Zaidi" som han standigt gar runt och overrostar med sin sang byts ut mot "No one'll be like you" be P-square. Vilket uppsving!

Frukt:
Antligen har vi hittar passionsfrukt i Kondoa! Yippie!

Victor: Vi sitter och ater kvallsmat som vanligt nar hans mobiltelefon ringer. Han kollar lite pa den men visar inte nagon tendens till att svara... Det slutar ringa, men borjar snart igen. Nar vi fragar vad som star pa sager han bara helt sjalvklart: Jag har anda inget svar pa fragan hon tanker stalla, sa jag vill inte gora henne besviken...

Tack:
till en fet spindel som tog saken i egna hander nar inte jag orkade ta ut ett ackligt flygdjur som bosatt sig pa rummet, han nop tag i djuret och vavde in det i sitt matforrad. Tack!

Aterseende: Vi star och hanger lite med var favoritlarare Laiboni nar han helt plotsligt fragar om vi kanner igen mannen som sitter lite langre bort pa en pall. Helt plotsligt reser han sig, gar emot oss med ett brett smile och vi ser att det ar var nattvakt fran Lufus berg i november, Peter Msungo! Han som verkligen AR tryggheten sjalv! Underbart att traffas igen. Han skakade vara hander sa hart att vi var omma i flera timmar efterat. Och det basta av allt, han ska borja jobba som vakt pa AYA! Yes alltsa!

Kalldusch: Laiboni var i Dodoma ett par dagar och nar han kom tillbaka berattade han att pa vagen mellan Dodoma och Kondoa hade de blivit utsatta for ett banditgang. De hade lagt stenar over hela vagen och kommit fram och skjutit med pistoler. Busschaufforen hade blivit traffad i armen men de hade lyckats ta sig forbi... Laskigt som bara den. Kanns grymt att vi ska aka den vagen minst 3 ganger till..

Besok: Vi star och undervisar i Form 2 nar en typisk Afrikabil kor in pa skolans omrade, en tyska kastar sig ut (det ar helt sjukt att vi verkligen borjat reagera nar vi ser vita manniskor), tar lite kort och aker ivag...Okej.

Pappa-kommentar (av Victor):
"Har ni traffat Michael nagot mer sen ni kom tillbaka hit?" "Nja, bara lite kort i stan en gang, vi har ratt olika scheman och sadar.." "Bra, mycket bra!"

Elev: En kille i tvan som skrev upp sitt mobilnummer och mailadress pa namnskyltarna som vi samlar in varje lektion...

Skamt: Igar var det dags for vart forsta lararmote nagonsin. Man har ju alltid undrat vad som pagar inne i lararrummet, och nu satt vi dar mitt i allt. Hur som helst var det galet segt, langre an fyra timmars massande av Victor, pa swahili. Ibland var det dock lite spannande nar de diskuterade om tjejer verkligen ar lika smarta som killar och om de verkligen ska fortsatta med skolaga... Hur som helst kom skamtet nar Victor gick igenom programmet for terminen och berattade att den 4 mars ska all personal pa skolan traffas i personalrummet for att fira in det nya aret. Helt naturligt.

Kompispass: Vi hade malat massa bilder till lektionerna for att ova pa beskrivningar m.m.. Sa vi delar glatt ut bilderna och sager sa tydligt vi kan att de ska beskriva bilderna i sina bocker, inte PA bilderna for de ska vi anvanda i alla klasser. Men vad hander efter tva minuter, jo var 33-aring sitter och skriver for glatta livet pa bilden. Jaja tankte vi, han ar ju anda evangelist i var kyrka sa det ar bast att inte skapa osamja, vi kan ju rita om hans bild. Men vips visar det sig att han har startat en trend i klassrummet...Illa.

Rolf:
Vi var ute och tog en av vara langa promenader, denna gang med sikte pa Lejonklippan. En haftig klippa som tagen ur Lejonkungen. Bestigningen av den borjar lite sadar med att Sofia ramlar ner i ett hal vid foten av klippan. Ligger dar med hela benet fast i halet och skrattar... Hennes redan arrade ben blev inte battre efter detta. Envis som hon ar ska hon anda upp och sta pa Lejonklippan (hon tycks ha blivit helt besatt av berg) som tur var klarade vi oss utan fler incidenter...

Rovare:
I fredagskvall klockan 20.00 (kanns pinsamt att skriva det men det funkar sa annorlunda har, en larare i Sverige skulle ju bli slaktad om han la ett prov da!) hade vi prov for dem som missade forsta provtillfallet. Sjalvklart kom tva elever sent och missade darmed lyssningsovningen. Vi lat dem gora de andra delarna forst sa att vi kunde ta lyssningovningen med dem efterat. Nagot forvanade blir vi nar en av tjejerna kommer och lamnar in provet och sager att hon ar klar. Vi forklarar talmodigt att hon maste gora lyssningsovningen ocksa, da visar hon oss att hon redan skrivit svaren pa den.. Hmm, lite skumt att man kan svara pa alla fragor pa en lyssningsovning man missade? Eller?

Uppdrag:
Nu har vi alltsa tagit over lararrollerna pa hela skolan (vi undervisar mer an nagon annan), rektorsrollen (vi tar hand om nya elever som soker in senare, husmorsrollen (vi fixar mat at elever som soker in), postansvarigrollen (vi tommer postfacket en gang i veckan) och nu ocksa rollen som Academic Master ( vi la om alla klasserns schema eftersom de hade typ fyra engelskalektrioner nar de ska ha atta egentligen.. Sa nu har vi att gora kan vi lova! 28 engelsklektioner i veckan :)) Vad ska det bli av Aya nar vi aker?




Kommentarer
Postat av: Kristin Lundgren

28 engelskalektioner i veckan låter inte illa;) Barnen kommer tacka er när de inser hur viktigt det är med engelska. Vad underbart med engelskaprov kl. 20 en fredag. Hade ni vart lärare i Sverige, hade ni nog inte varit lika uppskattade;) Haha Vad härligt att återse personer ni träffat innan. Man tror att man aldrig kommer se dem igen, men så helt plötsligt bara dyker de upp:) Kram

2009-02-24 @ 14:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0