Denna veckas veckans...

Fluga: har blivit att rita egna kort. Vi vet inte riktigt var all kreativitet kom fran helt plotsligt, Afrika har gjort nagot med oss. Jag (Klara) som alltid har hatat att rita och pyssla har helt plotsligt blivit helt omvand och nu sitter vi uppe till ett pa natterna och bara tokpysslar. Sjukt.

Chock: En helt vanlig kvall nar vi hanger i huset kommer Victor helt plotsligt in, gar in till koket (!!!) och borjar till var otroligt stora forvaning att tanda upp en liten brasa och fritera potatis! En man i koket har vi inte sett sen vi kom hit (utom Ulf) och att han dessutom lagade mat var helt otroligt...

Nyhet: Nu har vi borjat med Lariamnedrakningen. Skylten sitter uppe i vart hus och kryssen ar redo att dras. Allt for att det ska bli nagot noje med att ta en Lariam. Skylten heter Dodstisdag och det ar gladjande att se att det nu bara ar 12 Lariamdagar kvar. Dessutom ar den pimpad med ett citat om Lariam:

"Det basta med Lariam ar att nar man har tagit den ar det en hel vecka tills nasta gana!" Klas, 19 ar

Hojdare: Anna fragade oss helt sonika en kvall om vi inte skulle gora scones. Halla, menar du SCONES som i BROD? Brod existerar vanligtvis inte pa Aya och varma scones ar ju helt klart en hojdare. Vilken kvinna!

Yippie: Ulf meddelande i veckan att han ska ta med oss till sin massajby i mars. Det ska bli sa haftigt. Vi langtar!

Passning: Vi har kommit pa den roliga ideen att dra igang en fotbollsmatch mellan oss larare och elevernas olika lag. Nar vi stod och pratade om det en kvall sager Victor "Vi kommer fa stryk, fast Form 1 ar jag inte orolig for, de sag vi ju spela idag..." Schysst...

Afrikanska beteende: Sofia kommer in vid ett pa dagen (=tokhett ute) och fragar om jag vill ha lite te. What?! Dessutom hade jag (Sofia) pa mig en langarmad troja en hel dag nu i veckan. Troja mitt pa dagen liksom, vad har hant?

Frukost: Veckans frukost gar latt till avokado. Efter manga forsok har vi antligen lyckats kopa goda avokado! Yummie!

Saknad:
gar daremot till fil. Vi skulle kunna ga over lik for en tallrik fil alltsa. Glimakrafrukostarna finns ofta med i vara drommar.

Bok:
Per Wastbergs "Vagarna till Afrika". Nu har alltsa Sofia ocksa malat in sig i ett horn och borjat pa den som var Klaras storsta plaga under rundresan. Allvarligt, finns det en segare bok?

Djur:
gar utan tvekan till en schysst skalbagge som har hangt en del pa Klaras rum och som brukar kila runt pa golvet och samla pa sig massa damm. Han maste veta att det inte finns ett enda stadredskap i huset, schysst att han tar sitt ansvar. Vi funderar starkt pa att anstalla honom som staderska.

Frukt: MANGO!
Sa var mangosasongen i Kondoa i full gang och vi lever pa mango. Frukost, mellanmal, middag, mellanmal, kvall.

Arsdag:
I mandags var det exakt ett ar sedan en helt ny varld oppnades for oss: vi halsade pa Jonas i lumpen. Vi ar fortfarande lite tagna av det hela. Vilken grej!

Helt plotsligt:
Anna och Janeth (vara sambos) sager utan vidare att de ska flytta till ett annat hus, tar varsin lada med grejer och flyttar ut. Inget konstigt med det. Men vi klagar inte, nu ar det vi och Vicke ensamma i ett hus!

Sanning:
Det ar faktiskt dags att svenska folker erkanner att pool ar battre an hav. Vi vet att det ar tabu pa att saga det. Havet ar ju SA vackert och SA harligt. Men arligt talat, vem orkar ha salt i ogonen konstant, vackla fram pa en acklig botten, pa sjogras over hela sig (och pa allt detta kan du lagga till hansyn till tidvatten i det har landet) nar man kan ligga i en frasch pool och bara njuta?

Citat:
"Vi kan inte gora nagra stora saker, men vi kan gora sma saker med stor karlek." Moder Teresa

SMS:
Gar latt till ett SMS som Sofia fick av Mike. Inneborden var ungefar: jag har sparat nagot till en dejt med er... Wow.

Snoris:
blir Sofia som snorar runt och later som en liten sal som svalt alldeles for mycket vatten. Hur blir man forkyld i detta tokheta land liksom?

Nykomling: gar till en liten kille som helt plotsligt satt i var soffa igar. Det visade sig att han var pa skolan for att gora intagningstesterna till Form 1. Victor var i stan hela dagen sa dar foll det pa var lott att ta hand om honom. Vi forsokte vara trevliga, visa runt pa skolan, han slappte loss och pysslade lite tillsammans med oss och hangde. Nar Victor val kom tillbaka blev vi sa fruktansvart besvikna pa hur han behandlade den nya grabben som akt fran Dodoma, inte kande nagon och var trott som ett dott djur. Stackarn.

Dikt: Giraffer ar gula, elefanter ar gra
Rolf ar pa Aya, och Klas likasa


Nodvandiga:
Hudlotion! Vi har verkligen badat i hudlotion denna vecka. Det ar som att bada vara skinn har bestamt sig for att lamna oss nu. Det i kombination med att vi verkligen slappt vart svenska beteende att vara ute hela tiden som solen lyser gor att ni helt klart kan forvanta er tva likbleka svenskar pa hemvag den 24 april!

Insikter:
Man far valdigt manga nyttiga insikter nar man ar ivag sa har. En sak vi helt klart har sett i ett helt annat ljus nu ar hur det maste vara att vara flykting eller invandrare. Vi har valt helt sjalva att aka till Tanzania och vi vet exakt nar vi ska aka hem, men anda kanns det ibland helt kaos. Tank hur det maste vara att TVINGAS aka till ett annat land, inte veta om man kan atervanda hem eller ens far stanna i det nya landet.. Det har verkligen blivit en tankestallare hos oss.
Dessutom kan vi mycket lattare tanka oss hur det maste vara att vara mobbad och helt annorlunda. Vi star dar och undervisar och sager nagot som ar helt naturligt for oss nar helt plotsligt HELA klassen brister ut i asgarv. Vi fattar ingentign, vi har ju stangt gylfen och vi kom ju ihag att tvatta bort mangon runt munnen idag. Eller nar man star pa bussen och verkligen hor hur manniskorna runt omkring sager nagot om "vitingarna" och sen asgarvar hogt. Tur att vi har ganska bra sjalvfortroende :)

Foretagsideer:
Sa har nar det borjar bli dags att ordna med universitetsansokningar och planer for hosten har en hel massa ideer for framtiden borjat spira. Vi delar med oss av nagra fortagsideer som vi lurat lite pa under veckan:

Vi kanske skulle skola om helt och bli lakare istallet...?

Vill du bli av med skabb? Ring Rolf och Klabb!
En privatklinik sarskilt inriktad pa afrikarelaterade sjukdomar.


Fast undervisning ar ju bra kul alltsa, vi kanske skulle bli larare trots allt...

Blandar du ocksa ihop grass och glass? (tanzanerna blandar standigt ihop l och r och kan byta pa dem lite hur som helst...) Nu kan du fa hjalp hos Rolf & Klas.
Engelskalektioner for swahilitalande - pa dina villkor

Utan stok och brak kan du nu lara dig ett nytt sprak.
Rolf och Klas erbjuder privatlektioner i engelska, swahili, svenska, tyska och franska.


Vi har ju agnat oss en hel del at oversattning av texter, gitarrspelade och sang pa senare tid. Kanske skulle sla in pa trubadurbanan?

Rolf & Klas spelar och sjunger - i regn och skur - i moll och dur!

PunKlas och Rock n' Rolf

Klara och Sofia sjunger alltfran "Mane och Sol" till "Mamma Mia"


Fast pyssel har ju blivit var stora passion...

Rolf & Klas ordnar barnkalas!
Vi gor ditt barns fodelsedagakalas oforglomligt.

Men vi har ju ovat mycket pa att bekampa skadedjur har ocksa..

Vill du att dina odlor, spindlar och knott, snart ska vara ett minne blott?
Har du oonskade husdjur - bestall Klas & Rolfs giftkur.


Eller varfor inte bara gora en helomvandning och borja lackera bilar istallet?

Klas & Rolf lackar om din golf

Eller kanske dra igang en bank?

Sofia & Klara - nar du vill ha hjalp att spara

Fast en mataffar vore kanske inte sa dumt?

Handla mat hos Rol och Klasse - vi bjuder pa en finfin kasse!

Men till slut kom vi fram till att det nog blir detta iallafall:

Klas & Rolfs Advokatbyra AB

Rolf skoter advokatandet och Klas blir personalchef. Vad tror ni?






Kommentarer
Postat av: Lydia

det går inte att läsa inläggen utan ett brett leende på läpparna! ni verkar ha det riktigt kalasbra där nere :) ta hand om er! kramar

2009-02-19 @ 08:54:21
Postat av: Kristin Lundgren

Underbart å höra att även ni börjat drömma om mat i Afrika;) Vissa nätter handlar verkligen alla drömmar om MAT! Maträtter som man kanske egentligen inte är stormförtjust i kan man längta efter hur mycket som helst! Lustigt det där:) Men, när ni kommer hem. då är det bara att äta ikapp allt ni längtat efter, å snart börjar ni drömma om Afrika istället:) Era företagsidéer verkligen spriar ju! Blir spännande å se vad som händer i framtiden, ni har många vägar öppna. Haha Mm, drika te mitt på dan i den hettan är ju verkligen afrikanskt! Bra där! Det där med att pool är bättre än hav... hmm kan diskuteras men förstår tanken. Saltvatten klarar man sig utan! Underbart med mangosäsong. Det är ju helt omöjligt att föräta sig på denna underbara frukt:) Vill också ha! Saknar er. KRAM Krickan

2009-02-19 @ 17:27:20
Postat av: Sara

Haha! PunKlas och Rock'n Rolf var nog den bästa. Ni är så fyndiga! Jag är säker på att det kommer att bli något stort av er båda två! Puss och kram

2009-02-20 @ 22:53:41
Postat av: Mathilda

Haha, så roliga ni är! Punklas och rock n rolf :) haha, kunde inte sluta skratta! Vad många och bra ideér ni har för framtiden. Låter kanon!

2009-02-21 @ 16:54:41
URL: http://mathildaaupair.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0