Alla Hjartans Dag

I sann Nygeneration-anda hade vi flera veckor innan Alla hjartans dag, suttit och ritat hjarta efter hjarta och skrivit fina budskap pa dem till vara elever. Kvallen innan den 14 februari satte vi upp dem i killarnas och tjejernas dormitories. Inte visste vi att det skulle fa sadan respons! Killarna blev helt lyriska och ville att hjartana skulle sitta over just deras sangar och alla hjalpte till att gora det fint dar inne. Kommentaren som vi fick fran en av killarna varmer fortfarande i hjartat: "Ingen har nagonsin gjort nagot sadant har for oss tidigare." En sadan respons var helt klart vart timmarna da vi klippt, ritat och tejpat ihop hjartan i mangder.

Pa sjalvaste Alla hjartans dag var vi hembjudna till familjen Mcharo pa lunch. Eller hembjudna och hembjudna, vi gjorde nog arets inbjudan nagra dagar tidigare och bjod in oss sjalva lite snyggt. Ar inte mycket man kan gora nar man har nagra timmar over i Kondoa namligen och vi bara alskar att vara hemma hos den har familjen. Mama Mcharo bjod pa varldens godaste kyckling med ananas till efterratt och efter maten sattes en familjefilm med Elias konfirmation pa. Snacka om att ha tagit sig in i karnan nar man sitter och kollar pa familjefilmer sadar. Gott att ha nagot att gora ocksa eftersom vara diskussioner pa swahili inte ar alltfor givande..
Dagens forvaning eller rentav chock var att den blyge, men ack sa sote Elia faktiskt pratade med oss. Han sade nog mer till oss den har dagen an han gjort alla andra ganger tillsammans, och da har vi and abott hos den har familjen flera helger och firat jul tillsammans! Han stallde fragor till oss och vagade till och med titta pa oss nar vi pratade med honom. Wow!
Det narmaste vi kom en Alla hjartans dag-dejt i ar var nar Elia foljde oss till stan, da vi skulle vidare och traffa Teresa och Tabea. Ord som "nar kommer ni tillbaka till oss nasta gang?" har gett oss hopp om att han kanske tycker om oss anda :)

Att aterse vara kara tyskor var en frojd! Det ar verkligen kul att ha tva tjejer som ar i samma situation som vi ar i och som dessutom kan forsta oss. Visserligen ar Tyskland och Sverige extremt olika lander pa vissa punkter, men nar man ar har nere atskilliga mil hemifran ar det som att vi kant varandra jattelange och har precis samma bakgrund. Barnen pa barnhemmet var ocksa glada att aterse oss och for ett par timmar fick vi testa pa att byta blojor, trosta gratande barn och spela boll igen.
Dagens miss var nar vi skulle ga och lagga oss och sova inne pa det katolska gastehemmet, dar vi hade varsitt rum, och upptackte att ytterdorren var last. Rackarns ocksa. Det var bara att forsoka fa tag pa nagon som hade nyckeln. Det fick bli en nunna som redan hade gatt och lagt sig. Inte kul att vacka henne och saga nagra taffliga, ursaktande ord pa swahili.

Vara engelsklektioner flyter pa bra och vi forsoker hitta pa roliga satt for eleverna att lara sig pa. Darfor hade vi till en lektion den har veckan ritat bilder som de skulle beskriva genom adjektiv, men ocksa genom ord som under, to the left of, above, beside o.s.v. Vi visste att det skulle bli lite klurigt for dem, men inte hade vi kunnat forestalla oss vad det var som skulle bli svarast. Det forstod vi nar de en efter en pekade pa vara solar, bord, stolar, mattor och batar och undrade vad det var for nagot! Det var verkligen hur tydligt som helst vad bilderna forestallde, tyckte vi.. Det tyckte visst inte alla.
Bast var nar en grupp kommer fram med sin bild forestallande en sang och ett fonster, har vant den at fel hall och istallet pratar om en dorr. Man kan aldrig vara foberedd pa allt nar det handlar om engelsklektioner pa var skola..

Kommentarer
Postat av: Kristin Lundgren

Engelskalektionerna verkar väldigt spännande och givande!:) Undrar vad eleverna tänker efter en skoldag. de måste ha en massa tankar å funderingar över all ny kunskap ni lär dem;) Bra där! Vad fint av er att klippa och fixa hjärtan till alla hjärtans dag. Tanken är så viktig! Grymma ni är som bjuder in er själva så där, inte illa. Ni har ju charmen:) Härligt å prata swahili med en nunna mitt i natten för att kunna komma in. Men vad gör man? Nöden har ju ingen lag som det vackert heter;) Tänker på er! Massa kramar

2009-02-19 @ 17:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0